Håller din budget för en pengachock?

Håller din budget för oförutsedda utgifter? Om hunden bryter benet, har du råd att åka till veterinären? Har du tänkt tanken på vad du gör annars?

Jag är en sådan person som tittar på tv-programmet Lyxfällan med hakan i marken. Jag har svårt att förstå hur man kan välja att leva över sina tillgångar? Jag köper aldrig något jag inte har råd med. Snål är jag inte, men jag tänker mig för innan jag slänger pengar på saker som jag inte behöver.

Att spara in pengar på onödiga utgifter (som t.ex. att köpa en tröja istället för 20 tröjor) gör att jag känner mig trygg i de fall att en olycka skulle dyka upp runt hörnet. Ingen gillar att köpa nya däck till bilen, att åka till veterinären med hunden eller att få en räkning från Radiotjänst. Men vi vet alla att det är utgifter som kan dyka upp alternativt dyker upp. Att Radiotjänst-räkningen trillar ner i brevlådan är något jag budgeterar för men vem vet vad som kan hända med bilen eller bästa vännen (läs: hunden)? Och vem vet när? Inte jag i alla fall.

Under mina arbetande år har jag alltid varit förberedd på dessa oförutsägbara händelser, jag har sparat en viss summa för när det olyckliga händer. Det ger mig en enorm trygghet att veta att jag har möjlighet att rädda upp en sådan situation när den väl är här.

Samtidigt så finns det människor därute som inte har den möjligheten. Kanske har man inte fått en heltidstjänst? Stödet från föräldrar kanske inte har varit så stort som det jag haft? Kunskapen om pengar kanske är mer lik den som återfinns i Lyxfällan? Och det är just därför jag har valt att göra detta tillsammans med Meddelandelan.

Om du är en av alla dem som inte är redo för en pengachock i form av någon oberäknelig utgift så är det faktiskt tur att det finns låneinstitut så som www.meddelandelan.se. Det gäller att hålla koll på vad som gäller men just hos Meddelandelan.se kan du vid första lånetillfället låna en mindre summa pengar i någon vecka hela kostnadsfritt tills det att lönen har kommit. Är du en av alla dem som har en tunn budget så kan jag tänka mig att det kan vara avgörande fram till dess att lönen har kommit! 

Som en trygg sparare har jag själv aldrig behövt tänka tanken på att ta ett tillfälligt lån men jag har full förståelse för alla därute som har behovet. Jag vet att jag har min familj att tacka för mycket, däribland ekonomisk trygghet (inte rik men trygg) och pengaförståelse. Två tips till er därute är: 1. Läs på innan du tar ett tillfälligt lån för att täcka utgifter, se till att du är helt klar med vilka regler och räntor som gäller. 2. Öppna upp ett sparkonto för oförutsedda utgifter. Klarar din budget att lägga in 10 kronor i månaden så är det mer värt än ingenting!