”No one is born racist”

Bildkälla: HÄR

En bild som talar sitt tydliga språk och texten som syns på sociala medier med bilden är ”No one is born racist”. Personligen tycker jag att bilden är helt magiskt vacker – den visar på det jag tycker vi ska sträva efter. En framtid där alla är lika mycket värda.

Vårt samhälle kan i nuläget beskrivas med ett ord: KAOS. Det kryllar av ondska och bitterhet samtidigt som en stor mängd människor har fegat ur och väljer att rösta på ett rasistiskt parti med anledning av att andra partier är alldeles för fega för att ens våga ta i invandrarfrågan. Helt orimligt om ni frågar mig då vi för tillfället har en situation där vi vill hjälpa – självklart måste vi kunna diskutera läget för att kunna förbättra det.

Att tända eld på asylboenden är inget annat än ren idioti. Det kommer inte färre människor för det. Kanske skulle man låna ut mordbrännarnas hem istället så kan de själva få bo i askan som de själv orsakat? Inte mer än rättvist om ni frågar mig.

Människor med så låg intelligens och empati som skriver att flyktingar klagar och begär guld och gröna skogar irriterar mig något så in i vassen. Hade en svensk höggravid kvinna klarat av att bo mitt ute i ingenstans, utan möjlighet till affär, apotek eller doktor? Nej. Det hade blivit en förstasida på Aftonbladet då också. Skillnaden? I det fallet skulle det varit synd om kvinnan, när det var en flyktingfråga var alla dumma i huvudet och självklart kan hon föda själv (om man läser mellan raderna)… 
(Självklart finns det även nitlotter, de som vill utnyttja systemet trots att de lever på flykt men det gäller verkligen inte alla. Nitlotterna som utnyttjar system blir vi tyvärr aldrig helt av med, det gäller svenskar likväl som syrier.)

Dagens skeva människosyn är helt åt pepparn fel. Kanske spelar det in att flyktingarna som kommer idag är av en helt annan kultur än vår? Det jag inte förstår är hur man kan klanka ner på människor som inte ens fått en chans att anpassa sig. Får de inte veta hur Sverige fungerar så kan de ju omöjligt ändra allt det de är på bara några sekunder?
   Om det varit Sverige som blev bombat istället för Syrien – hur hade det då sett ut? Hade alla lärt sig flytande arabiska under promenaden och båtturen ner? Den där plågsamma resan där du kan förlora vänner och familjemedlemmar men som många verkar anse vara ett spännande äventyr… Hade alla svenskar kunnat anpassa sig och vara en riktig syrier efter bara timmar i landet? Nej.

Många av era tankar och värderingar är fruktansvärda. Ni får tycka dem, och troligtvis kommer karma vara en bitch mot er framöver, men håll för tusan käft. Jag är så less på att läsa kaxiga rader i sociala medier från människor som fullkomligt saknar empati. Jag förstår att ni är så menlösa att ni kräver uppmärksamhet men ni gör er bara ännu mer till åtlöje. Göm er under en sten och låt människor som vill hjälpa synas istället, de gör åtminstone något vettigt av sitt liv.

Nej, ingen är född till att vara rasist. Om du är en så handlar det helt enkelt bara om dålig uppfostran av dina föräldrar och dåliga värderingar som printats in i din skalle. Den dagen jag får barn ska de lära sig mycket men det som ska printas in i deras söta lilla huvud är definitivt frasen: ”Alla människor är lika mycket värda”!

Mitt sista hopp angående dagens samhälle vänder jag dock till makten. Ni MÅSTE våga ta i invandrarfrågan innan allt kollapsar. Man är inte rasist för att man vill förbättra villkoren för människor, tänk på det.
 Av: Lisa Bengtsson
lisa.bengtsson@hotmail.com
www.lisabengtssons.com
4 kommentarer
publicerat i Krönikor
Taggar: Alla människor är lika mycket värda, Krönika, Lisa Bengtsson, No one is born racist, invandrarfrågan
Visa fler inlägg